„Sase luni obligatorii de armata”. Guvernul italian este divizat in legatura cu planurile lui Salvini de a reintroduce serviciul militar obligatoriu

externe

Italia, judecata, Austria, controale la granita, Matteo Salvini

Liderul Lega si vicepremierul Matteo Salvini a anuntat planurile partidului sau de a reintroduce recrutarea universala la recenta parada militara Alpini din Vicenza, dar ministrul Apararii din partidul Fratelli d’Italia, Guido Crosetto – care a fost si el prezent – si-a exprimat scepticismul fata de aceasta idee, relateaza Euractiv.

„Lega aproape a finalizat elaborarea unui proiect de lege pentru reintroducerea recrutarii universale, sase luni obligatorii pentru baieti si fete, in serviciul comunitar, pe baza regionala”, a declarat duminica vicepremierul Matteo Salvini la parada Alpini, a infanteriei montane a armatei italiene.

Italia a abolit recrutarea obligatorie in 2004. Cu toate acestea, avand in vedere ca guvernele europene cauta sa isi consolideze capacitatile de aparare in fata amenintarii militare rusesti in crestere, posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu este discutata si in alte tari.

Potrivit lui Salvini, serviciul militar obligatoriu ar fi o forma esentiala de educatie civica, permitand indivizilor sa contribuie la initiativele de serviciu comunitar, cum ar fi cautarea si salvarea, protectia civila, primul ajutor si protectia padurilor.

El a subliniat importanta efectuarii serviciului militar la nivel regional, punandu-l in contrast cu sistemul anterior, care cerea adesea indivizilor sa se mute departe de casa, perturbandu-le studiile si munca.

Cu toate acestea, entuziasmul lui Salvini a fost intampinat cu scepticism de ministrul Apararii, Guido Crosetto.

Crosetto a argumentat impotriva reintroducerii recrutarii universale, sustinand ca fortele armate au nevoie de expertiza profesionala mai degraba decat sa serveasca drept platforma pentru educatia tinerilor.

„Serviciul civil universal nu priveste fortele armate”, a reiterat el de doua ori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: