Savantii sustin ca speranta de viata la om a fost impinsa la maximum si nu va putea creste mai mult, in ciuda progreselor din medicina si genetica

externe

speranta de viata, longevitate, 100 de ani, maximum, genetica

Cresterea recenta a longevitatii oamenilor pare sa incetineasca in ciuda noilor evolutii in medicina, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Aging.

In cursul secolului al XX-lea, speranta de viata la nastere a oamenilor a crescut cu aproximativ 30 de ani in tarile cu venituri ridicate, se arata in studiu, datorita progreselor in domeniul sanatatii publice.

Cercetatorii de la University of Illinois Chicago (UIC) au analizat statisticile nationale de stare civila ale celor mai longevive populatii din Australia, Franta, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Spania, Suedia si Elvetia, precum si Hong Kong si Statele Unite, din 1990 pana in 2019.

Asteptarea ca speranta de viata a omului va depasi varsta de 100 de ani este cel mai probabil falsa, releva studiul.

Din 1990, durata medie de viata a crescut cu doar 6 ani si jumatate in tarile cuprinse in studiu, ceea ce pune la indoiala asteptarile ca speranta de viata umana sa depaseasca 100 de ani la persoanele nascute astazi.

Cercetatorii au concluzionat ca imbunatatirea generala a sperantei de viata a incetinit si ca prelungirea radicala a vietii umane este „putin plauzibila in acest secol”, cu exceptia cazului in care procesul de imbatranire biologica poate fi „incetinit semnificativ”.

Co dupa varsta de 60 de ani traieste pe baza timpului de supravietuire care a fost fabricat de medicina”, a spus el. „Puterea medicinei de a prelungi viata umana este extraordinara.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: