Primarul Emil Boc sustine ca Primaria Cluj-Napoca a fost nevoita sa cumpere cladirea BCR de pe strada Baritiu pentru ca altfel i s-ar fi reprosat de ce lasa cladirea austriecilor, titreaza monitorulcj.ro.
Consiliul local a votat in data de 12 decembrie cumpararea sediului BCR de pe strada George Baritiu din municipiul Cluj-Napoca.
Votul a fost dat la numai cateva zile dupa ce Austria s-a opus intrarii tarii noastre in spatial Schengen, iar o parte a consilierilor locali au semnalat ca achizitia este una improprie in conditiile in care BCR este detinuta de grupul financiar austriac Erste Group.
Reprezentantii USR s-au abtinut de la vot, dupa cum au procedat si in sedinta anterioara de Consiliu local.
Valoarea achizitiei este de aproape 6 milioane de euro. Edilul Emil Boc nu a fost prezent la sedinta extraordinara privind achizitia cladirii BCR pentru extinderea activitatilor din Primarie intr-un nou spatiu, insa a comentat la un post de radio local achizitionarea cladirii.
„Daca nu cumparam, faceam interesele Austriei. Mi-ar fi aruncat toata lumea ca «Domnule, ai avut ocazia sa iei din mana austriecilor cladirea fanion a Clujului si in loc sa o iei ai lasat-o in mainile austriecilor». (…) Si in al doilea rand, era si argumentul ca uite ce face primarul, tine oamenii in corturi, pentru ca anul viitor trebuie sa ii mutam pe cei de la Directia de Impozite si Taxe de pe Bulevardul Eroilor nr. 1, pentru ca acea cladire trebuie reabilitata din temelii pentru ca se prabuseste si trebuie mutati toti oamenii de acolo. Unde sa ii pun? In corturi, pentru ca nu am alta cladire disponibila in Cluj-Napoca. Trebuie mutati intr-o cladire decenta, care sa fie functionala”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.
In urma cu o saptamana, pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local de luni, 5 decembrie, s-a aflat un proiect de hotarare privind cumpararea imobilului de pe strada George Baritiu nr 10-12 de catre Primaria Cluj-Napoca urmare a exercitarii dreptului de preemptiune.
In sedinta, consilierii locali USR au declarat ca se abtin de la votul acestui proiect.
Cand s-a trecut la vot, viceprimarul Clujului a anuntat ca proiectul a inregistrat 18 voturi pentru si 5 abtineri. Si a trecut mai departe la urmatorul proiect de pe ordinea de zi. Fara sa mentioneze in concret ca proiectul a trecut sau nu. Fiind vorba de patrimoniu, ca sa treaca, proiectul avea nevoie de votul a jumatate plus unu din consilierii prezenti. Astfel, proiectul a reprezentat motivul unei noi convocari a consilierilor locali intr-o sedinta extraordinara, pe 12 decembrie, in care sa voteze acest punct de pe ordinea de zi: achizitia cladirii BCR.
Grupul austriac are 5.000 de angajati in Romania si 2,8 milioane de clienti.
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Oficiali polonezi se afla in vizita la Phenian pentru a restabili prezenta diplomatica permanenta a…
Intr-un interviu pentru Financial Times, noul director al British Museum, Nicholas Cullinan, a vorbit despre…
Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, sustine ca premierul Ciolacu minte in legatura documentul primit de la…
Pentru a atenua criza locuintelor, guvernul grec ia in considerare acordarea de stimulente suplimentare proprietarilor…
Presedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, consultari bilaterale cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz,…