Rezultatele simularii evaluarii nationale, cifre date publicitatii de Ministerul Educatiei, ne arata ca din 160.000 de candidati, aproape 100.000 au luat sub nota 5 la matematica iar 43.000 nu au luat nota de trecere la romana. Din pacate, cu toate ca s-a pus un mare accent pe digitalizare, corectarea lucrarilor, in premiera digitalizata, a durat de doua ori mai mult decat la un examen „clasic” propriu zis, desfasurat anterior.
Procentual, vorbim despre faptul ca la limba romana, 26% dintre elevi au luat note sub 5, in timp ce la matematica situatia este si mai grava: 57% dintre note au fost sub 5.
Au fost implicati in procesul de evaluare 11.593 de profesori evaluatori. La nivelul celor 3.747 de centre de examen, peste 12.000 de profesori asistenti au asigurat scanarea si incarcarea lucrarilor pe platforma informatica.
Platforma a functionat in parametri optimi pe toata perioada desfasurarii proceselor, cu exceptia unui interval de circa 20 de minute in prima zi de examen.
Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatica, se inregistreaza urmatoarea situatie pe probe si transe de note:
Limba si literatura romana: numar note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%);
Matematica: numar note mai mari sau egale cu 5: 69.347 (42,37%);
Limba si literatura materna: numar note mai mari sau egale cu 5: 8.161 (82,93%).
Urmeaza discutarea notelor in fiecare clasa
Rezultatele probelor scrise ale simularii au fost transmise catre Inspectoratele scolare Judetene fiind in curs de a fi transmise de la nivelul inspectoratelor scolare catre fiecare unitate de invatamant atat sub forma cataloagelor cu notele finale, cat si sub forma borderourilor asociate fiecarei evaluari.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii cu elevii, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.
Notele de la simulare Evaluare Nationala 2024 nu vor fi trecute in catalog, ci vor fi discutate impreuna cu profesorii de la clasa.
Acesta este si primul an in care lucrarile au fost corectate digital. Lucrarile au fost scanate, incarcate in platforma digitala si evaluate de doi profesori, alesi in mod aleator, din alte locatii decat cele ale scolilor din care au fost elevii.
Simularea a avut drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. Comunicarea rezultatelor s-a realizat in mod anonim, utilizandu-se codurile individuale care inlocuiesc numele si prenumele candidatilor.
Maia Sandu a declarat, duminica noapte, dupa ce victoria ei a devenit o certitudine, ca…
Printre cei care s-au prezentat duminica la vot in Republica Moldova s-a aflat si un…
Una dintre cele mai citite publicatii din Rusia, Kommersant, a confirmat duminica noapte victoria Maiei…
Elena Lasconi le-a pus la punct pe trimisele Romania TV la conferinta ei de presa…
Victoria Maiei Sandu la turul doi al prezidentialelor din Moldova devine o certitudine, numaratoarea arata…
Marea surpriza a alegerilor europarlamentare de asta-vara, independentul Nicu Stefanuta, priveste cu „un pic“ de…