Germania ar urma sa respinga pana la 75.000 de cereri de azil in acest an, in principal din partea imigrantilor din sud-estul Europei, in contextul in care va grabi procedurile de evaluare a solicitarilor si de extradare a persoanelor provenite din tari considerate sigure pentru a se concentra asupra refugiatilor din Siria si Irak, relateaza sambata Reuters.
Publicatia Der Spiegel a scris sambata ca Germania a deportat peste 10.000 de straini in acest an, multi dintre ei din tari balcanice precum Serbia si Macedonia, aproape acelasi numar ca in intreg anul 2014.
Germania asteapta un aflux record de pana la 800.000 de refugiati si imigranti in acest an, de patru ori mai mult decat anul trecut. Cu legi privind azilul relativ liberale si beneficii generoase, Germania este statul din UE care primeste cei mai multi refugiati din Orientul Mijlociu si imigranti economici din sud-estul Europei.
Seful Agentiei federale pentru migratie si refugiati, Manfred Schmidt, a declarat pentru Der Spiegel ca autoritatile vor trebui sa decida in peste 75.000 de cereri de azil ce vor fi depuse de imigranti din tari din vestul Balcanilor pana la finalul lui 2015, si ca majoritatea acestora vor fi respinse, scrie Agerpres.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat sambata ca Germania poate face fata unui numar record de refugiati fara a mari taxele sau a dezechilibra bugetul.
Un record de 104.460 de solicitanti de azil au intrat in cea mai mare economie a Europei in august si tara se asteapta la aproximativ 800.000 de refugiati si migranti in acest an — de patru ori nivelul anului trecut, noteaza Reuters.
Citeste si: Germania, gata sa primeasca 800.000 de IMIGRANTI in acest an. Inseamna ca vor veni MILIOANE
Coalitia aflata la guvernare va discuta duminica o serie de masuri, inclusiv reducerea birocratiei pentru a facilita constructia de adaposturi pentru solicitantii de azil, accelerarea procedurilor de azil si cresterea fondurilor pentru landuri si municipalitati.
Agenda va include si extinderea listei tarilor considerate sigure, probabil pentru a include Kosovo, Albania si Muntenegru. Printre tarile deja considerate sigure sunt Serbia, Macedonia si Bosnia-Hertegovina.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Un sondaj realizat de CURS in perioada 30 octombrie-5 noiembrie arata ca romanii pun educatia…
Trei persoane au fost acuzate in legatura cu moartea cantaretului Liam Payne in Argentina pentru…
Hezbollah saluta orice efort de a opri razboiul din Liban, dar nu isi pune prea…
Franta a acuzat, joi, Israelul, ca a afectat relatiile bilaterale, dupa ce fortele de securitate…
Un copil in varsta de 11 ani a ajuns la spital, joi, dupa ce s-a…
Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca este "gata sa reia contactul" cu Donald…