Spumega rau Firea: „Nicusor Dan nu a muncit nimic, nu a avut niciun loc de munca! A trait din santajul si etajul, dupa cum stie un oras intreg!”

politica

Mesaj extrem de violent al prim-vicepresedintelui PSD Gabriela Firea la adresa lui Nicuosr Dan cu putin timp inainte de sedinta Consiliului General al Capitalei in care se va vota suspendarea PUZ-urilor de sectoare. Aceasta hotarare deranjeaza extrem de tare mafia imobiliara din Capitala.

„Un primar care a pledat ca deputat pentru un interlop care si-a construit cu tupeu casa in PARC, nici macar pe un teren care avea vreo doua fire de iarba, ci in PARC!!!, NU ARE CADEREA MORALA sa pretinda ca vrea binele oamenilor, institutiilor statului si mediului privat din acest oras!

Plicusor – Puzisor nu vrea sa salveze niciun petic de spatiu verde – lui ii plac chiar vilele construite in parcuri -, el vrea doar ca toata lumea sa vina la el, sa-si arate el muschii, sa distruga tot, sa inghete tot orasul DAR sa prospere el si fundatiile lui. Ca doar asta a facut toata viata!

Nu a muncit nimic, nu a avut niciun loc de munca! A trait din santajul si etajul, dupa cum stie un oras intreg!

Deci, de azi, adio construirea de spitale, scoli, parcari, poduri, pasaje, locuinte, birouri, hale de profuctie etc in Capitala! Bine ati venit in epoca de piatra a administratiei!”, a scris Firea pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat miercuri ca urbanismul practicat in ultimii ani in Bucuresti a fost o „golanie” si ca prin PUZ-urile coordonatoare de sector sute de hectare de spatii verzi ar deveni construibile.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PMB, primarul general si-a exprimat speranta ca in sedinta de Consiliu General de vineri sa fie adoptate cele cinci proiecte de hotarare care prevad suspendarea unor PUZ-uri coordonatoare la nivelul sectoarelor 2, 3, 4, 5 si 6.

„Urbanismul din Bucuresti, din ultimii ani, a fost o golanie si cele cinci PUZ-uri de sector sunt doar apogeul acestui tip de urbanism. Am speranta ca CGMB, in sedinta de vineri, o sa dea un semnal si o sa puna capat acestui tip de dezvoltare si va orienta orasul catre o dezvoltare sustenabila. Din cauza acestui tip de urbanism, bucurestenii stau in trafic, avem cartiere intregi care nu au scoli, iar un oras care are un potential turistic e prezentat in revistele europene de turism drept cea mai urata capitala europeana. Din cauza acestui tip de urbanism, sunt zeci de mii de oameni care si-au pus toata agoniseala de o viata intr-un apartament sau intr-o casa si s-au trezit cu un bloc la ferestrele casei lor”, a aratat el.

Edilul general a apreciat ca este „absolut scandalos” faptul ca in baza PUZ-urilor de sector „sute de hectare de spatiu verde” ar urma sa piarda acest statut, devenind spatii construibile, in conditiile in care in Bucuresti zeci de mii de copii se confrunta cu boli respiratorii, iar zeci de mii de varstnici sufera de afectiuni cardio-vasculare ca urmare a poluarii atmosferice.

Nicusor Dan a invocat si un argument punctual impotriva PUZ Sector 5, reamintind ca exista deja acordul Ministerului Transporturilor pentru realizarea unui metrou de suprafata in zona Giurgiului – Ferentari, proiect care ar permite unui numar de 200.000 de persoane acces direct spre zonele: Gara de Nord, Pipera, Otopeni. Pe de alta parte, prin PUZ Sector 5, pe linia de tren care exista deja fizic, ar urma sa fie construite „alte blocuri, intre blocurile care exista deja in acea zona”.

Un alt aspect semnalat de primarul general a fost ca, in ciuda faptului ca in Bucuresti exista 30 de kilometri de mal de lac, unde ar putea fi amenajate spatii pentru sport si agrement, in fiecare weekend „sute de mii de bucuresteni incearca sa fuga din orasul acesta” din cauza lipsei unor alternative pentru petrecerea timpului liber.

„Si ce fac PUZ-urile de sector pe aceste terenuri care au regim de spatiu verde in Planul Urbanistic General? Prevad constructii de blocuri de 14 etaje, pana in malul apei. Cum e posibil, intr-un oras care este deja aglomerat de trafic, sa ai strazi de sapte metri si sa prevezi pe ele blocuri de 14 etaje? Cum e posibil intr-un oras in care simtim cu totii ca s-a construit prea dens, inca din epoca comunista, in studiile de fundamentare pentru aceste PUZ-uri de sector sa se spuna: ‘obiectivul acestui PUZ de sector este densificarea orasului’? Adica nu suntem suficient de aglomerati in trafic, hai sa ne densificam si mai mult! Sa construim si mai mult pe metrul patrat in orasul acesta! Cum e posibil sa apara o firma privata care sa se duca la primaria de sector si sa ii spuna ‘facem noi PUZ-ul de sector si gasim noi si banii’. Si asa s-a intamplat. Nu cumva firma aceea s-a dus dupa aceea la dezvoltatori si le-a spus: ‘atentie, eu fac PUZ-ul'”, a declarat primarul general.

Edilul Capitalei a subliniat ca este un adept al dezvoltarii, dar ca aceasta trebuie sa fie sustenabila, astfel incat noile constructii sa beneficieze si de infrastructura necesara.

„Prin dezvoltarea asta, din ultimii ani, am distrus o piata. Dezvoltare inseamna ca un privat alege arhitectul care ii face proiectul mai bun si nu pe arhitectul care are o relatie in primarie si care ia un etaj sau doua in plus”, a precizat el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: