Statele Unite au dat in judecata TikTok, dupa ce aplicatia chinezeasca ar fi colectat datele personale ale minorilor americani fara acordul parintilor

actualitate

TikTok, dat in judecata, Statele Unite, proces, date confidentiale

Statele Unite au dat in judecata TikTok. Autoritatile de la Washington sustin ca aplicatia chinezeasca ar fi colectat datele personale ale minorilor fara a solicita acordul parintilor, si ca le-a permis acestora sa interactioneze cu adulti.

Nu este pentru prima data cand platforma se confrunta cu probleme in SUA. Anul trecut, TikTok a primit o amenda de 345 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, pentru ca nu a reusit sa protejeze utilizatorii minori.

Aplicatia de partajare video Tiktok si compania sa mama chineza ByteDance nu au reusit sa impiedice copiii sa se inscrie pe platforma si au colectat in mod ilegal datele lor personale, a sustinut Departamentul de justitie american intr-un proces intentat vineri, transmite CNN.

Departamentul, impreuna cu Comisia Federala pentru Comert (FTC), a intentat proces civil in care sunt invocate incalcari ale Legii privind protectia copiilor. Legea interzice operatorilor de site-uri web sa colecteze, sa utilizeze, sau sa divulge informatii cu caracter personal ale copiilor sub varsta de 13 ani, cu exceptia cazului in care obtin consimtamantul parintilor acestor copii.

De asemenea, solicita operatorilor de site-uri web sa stearga informatiile personale colectate de la copii la cererea parintilor acestora. „Departamentul de Justitie se angajeaza sa sustina capacitatea parintilor de a proteja viata privata a copiilor lor”, a declarat adjunctul Procurorului General Brian Boynton, seful diviziei civile a Departamentului de Justitie.

In 2019, TikTok a acceptat sa plateasca 5,7 milioane de dolari pentru a solutiona acuzatiile FTC impotriva companiei sale Musical.ly, cu privire la colectarea de date de la copii sub varsta de 13 ani fara consimtamantul parintilor.

TikTok este implicata in prezent intr-o alta lupta juridica in SUA cu privire la o propunere de lege care ar forta o schimbare a proprietarului, acuzat ca pune datele de pe platforma la dispozitia autoritatilor comuniste de la Beijing.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: