Stelian Ion pune degetul pe rana: „Nu sunt deosebiri intre Iohannis si Dancila. Daca era Viorica Dancila eram tot prin zona asta”

politica

Stelian Ion, fostul ministru al Justitiei, afirma ca din punct de vedere al reformelor nu este nicio deosebire intre Klaus Iohannis si fostul candidat PSD la Presedintie, Viorica Dancila. „Daca era Viorica Dancila eram tot prin zona asta”, a declarat Ion intr-un interviu pentru Europa Libera.

„Klaus Iohannis este o dezamagire profunda. L-am votat, da. Cu atat mai mult este o dezamagire, ca votant. L-am votat in turul doi in 2019, pana la urma cu ce ne-am ales. Cu o varianta asemanatoare, doar ca e vorba de o diferenta de prestanta si sex”, a spus Stelian Ion pentru Europa Libera.

„Nu vedeti mari deosebiri intre Klaus Iohannis si Viorica Dancila?”, a fost intrebat fostul ministru.

„Ca reforme, nu. Cred ca daca era Viorica Dancila eram tot prin zona asta”, a subliniat Ion.

El a mentionat din nou ca Iohannis a pus piedici desfiintarii Sectiei Speciale.

„Nu stiu daca nu si-a dorit desfiintarea SIIJ in acea forma, nu stiu exact ce si-a dorit. Stiu ca nu a ajutat absolut deloc in acest sens. Putea sa ajute asa cum i-a chemat, vedem zilele acestea pe liderii PNL, PSD la Cotroceni sa discute despre cum isi impart prefecti. Puteam sa avem o discutie si sa incerce sa ii convinga pe cei din UDMR sa rezolvam cu desfiintare SIIJ.

Mi s-a reprosat mie de o anumita parte a presei ca as fi dat dovada de inflexibilitate, ca nu as fi raspuns la telefoane chiar, cum spuneau unii in mod mincinos, ca m-ar fi sunat presedintele si nu i-as fi raspuns la telefon. Niste aberatii. Am raspuns de fiecare data cand am fost solicitat, am fost in legatura cu consilierii dumnealui si din partea mea a fost deschidere totala”, a relatat Stelian Ion.

„Ceva nu a functionat. Nu a functionat viziunea diferita. Presedintele are o viziune diferita asupra modului de reformare a sistemului judiciar.

Puteam ajunge, daca se faceau concesii reciproce. Nu era ideea ca mi se fac mie concesii, eu sunt un membru al unui partid, ocupam o functie. Functiile sunt temporare, astazi esti ministru, maine nu esti. Erau promisiuni din campania electorala, asteptari din partea unei parti reformatoare din sistemul judiciar si din partea societatii civile si a partenerilor din UE.

Trebuia sa existe un echilibru in procedura procurorilor de rang inalt, procedurile trebuiau sa vizeze si reformarea CSM, care in loc sa se ocupe de problemele serioase ale sistemului judiciar, sta mai mult pe Facebook si face sesizari in functie de postari la Inspectia Judiciara. Trebuia sa vizeze reformarea Inspectiei Judiciare.

Daca as fi acceptat sa nu facem o reforma de substanta si sa mergem pe o viziune calduta, schimbam titlul legii, ne facem ca venim cu niste legi, dar modificam pe ici pe colo, dar nu o reforma, daca as fi vrut cu orice pret sa raman ministru si acceptam toate aceste compromisuri, probabil, nu stiu daca as fi fost in continuare ministru. Si colegul meu Catalin Drula era foarte atacat, dar doar pe mine m-a atacat presedintele, spunand ca nu este de acord cu legile, ca in procedura de numire a procurorilor de rang inalt ii scade rolul, ceea ce nu este adevarat”, a mai povestit fostul ministru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: