pagina verde

SUA vor sa tripleze energia nucleara pana in 2050. Fostele centrale pe carbune ar putea oferi o solutie

SUA trebuie sa isi tripleze flota de centrale nucleare pentru a tine pasul cu cererea, a reduce emisiile de dioxid de carbon si a asigura securitatea energetica a natiunii, a declarat Mike Goff, secretar adjunct al Biroului pentru Energie Nucleara din cadrul Departamentului de Energie, relateaza CNBC.

In prezent, SUA detine cea mai mare flota de centrale nucleare din lume, cu 94 de reactoare operationale, cu o putere totala de aproximativ 100 de gigawati. Flota a furnizat mai mult de 18% din consumul de energie electrica al natiunii in 2023.

SUA trebuie sa adauge 200 de gigawati de energie nucleara, a declarat Goff pentru CNBC. Acest lucru este echivalent cu construirea a 200 de noi centrale, avand in vedere dimensiunea medie actuala a reactorului din flota americana de aproximativ un gigawatt.

„Este un efort urias”, a spus Goff. Statele Unite s-a angajat in mod oficial sa atinga acest obiectiv pana in 2050. Institutiile financiare, inclusiv Goldman Sachs si Bank of America, au sustinut tinta la o conferinta privind clima din New York saptamana aceasta.

Repornirea reactoarelor din SUA va oferi doar o mica parte din energia nucleara necesara, a spus el. Exista doar o mana de centrale inchise din motive economice care sunt potentiali candidati pentru repornire, potrivit lui Goff.

„Nu este un numar mare”, a spus Goff despre potentialele reporniri. „Trebuie sa avansam cu adevarat si in ceea ce priveste construirea de noi instalatii”, a spus el.

Fostele centrale pe carbune din SUA ar putea fi o solutie pentru a construi un numar mare de noi centrale nucleare.

Centralele pe carbune inchise recent, cele estimate sa se retraga si centralele care functioneaza in prezent fara o data estimata de inchidere ar putea oferi spatiu pentru 174 gigawati de energie nucleara noua in 36 de state, potrivit unui studiu al Departamentului de Energie publicat la inceputul acestei luni.

Centralele pe carbune au deja linii de transport, permitand reactoarelor de la acele site-uri sa evite procesul de amplasare a noilor conexiuni la retea, a spus Goff. Centralele au, de asemenea, oameni cu experienta in industria energetica, care ar putea fi folositi la o instalatie nucleara, a spus el.

„Putem obtine de fapt o reducere semnificativa a costurilor prin construirea unei centrale nucleare pe locul in care a functionat o uzina de carbune”, a spus Goff. „Putem obtine o reducere a costurilor cu 30% in comparatie cu demararea constructiei pe un teren nou”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

„Paradisul” Braziliei, Amazonul, in flacari: „Padurea arde. Animalele ard. Totul arde”

„Tot ceea ce este incolo, sus, era Paradisul”, spune Maria Moraes de Souza, aratand spre…

4 ore ago

Reactia furioasa a Rusiei la eliminarea lui Nasrallah de catre Israel: „Crima politica”. Ce spune Turcia

Rusia a criticat Israelul pentru uciderea pentru eliminarea liderului Hezbollah, Nasrallah, printr-o declaratie a Ministerului…

2 ore ago

Patriarhia Romana: „Vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor in localitatile care se afla sub avertizarea unor furtuni si ploi puternice”

Patriarhia Romana indeamna clericii si credinciosii din toate eparhiile la rugaciune si solidaritate, iar clopotele…

5 ore ago