„Sunt un produs al PSD”. Pe cine trimite Teleorman la Bucuresti dupa Dragnea, Carmen Dan si Dancila

politica

Un fost vicepresedinte de Consiliu Judetean care se declara ”un produs al PSD”, un om de afaceri, un fost presedinte de CJ, fostul secretar general adjunct al Cabinetului Orban, fost primar declarat in incompatibilitate, si un senator despre care presa a relatat ca ar aparea intr-un dosar la DNA, printre cei pe care judetul Teleorman ii trimite in Parlament, anunta news.ro.

Unul dintre reprezentantii PSD Teleorman in Camera Deputatilor va fi Florin Piper-Savu, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean in mandatul trecut. In varsta de 41 ani, Piper-Savu este profesor titular la scoala Mihai Eminescu Rosirii de Vede, unde preda educatie fizica si sport si considera ca „lucrul, munca cu elevul, modelarea psihica a copiilor este una care iti aduce satisfactii atunci cand esti implicat suta la suta, cand esti devotat meseriei”.

Florin Piper-Savu este membru PSD de peste 20 de ani si se afla la al patrulea mandat de consilier judetean.

„Ma pot considera un produs, daca vreti, al PSD. Sunt in acest partid, dincolo de doctrina, pentru oamenii care au compus si au condus acest partid de-a lungul timpului, dar si in prezent. (…) De-a lungul timpului n-am avut un scop in sine si nu mi-am conditionat prezenta la PSD in a obtine vreo sinecura sau in a obtine vreo functie publica. Lucrurile au venit pas cu pas”, a declarat Piper intr-un interviu acordat in campania electorala pentru alegerile parlamentare.

El sustine ca merge in Parlament cu gandul de a nu dezamagi.

„Ma urmareste gandul sa nu dezamagesc, ma urmareste gandul sa fiu de folos judetului Teleorman si cetatenilor care m-au trimis in Parlamentul Romaniei si ii asigur ca voi face tot ceea ce pot si ce sta in puterea mea ca cei patru ani de parlamentar sa nu reprezinte pentru ei, dar si pentru mine, o dezamagire, ba, din contra, sa fie patru ani de succes, patru ani in care sa pot sa-mi aduc aportul pentru bunastarea si dezvoltarea judetului Teleorman” a mai declarat politicianul in acelasi interviu.

Ce-l de-al doilea deputat de Teleorman din partea PSD este omul de afaceri Paul Stancu. A lucrat 17 ani in sectorul public, iar din 1993 lucreaza in sectorul privat, in domeniul constructiilor, avand calitatea de administrator sau asociat in societati comerciale. Cunoscut in politica locala drept unul dintre finantatorii PSD si om de afaceri cu numeroase contracte cu autoritatile publice, Paul Stancu a declarat, intr-un interviu in campania electorala, ca a avut lucrari in toate localitatile din judetul Teleorman si multe contracte pe fonduri europene. In acest context, el a sustinut ca a decis sa candideze pentru ca stie cu ce probleme se confrunta autoritatile locale.

„In judetul Teleorman nu exista, nu exista localitate in care sa nu fi facut un obiectiv. Si am vazut cu ce se confrunta autoritatile locale, adica gen primarii, da… am vazut cate nedreptati se pot face din punct de vedere ca foarte multe localitati sunt vitregite, adica nu exista ca o localitate sa o dezvolti sa aiba absolut tot ce trebuie si avem la momentul asta localitati, nu au apa nu au canal, nu mai vorbesc de asfaltarea ulitelor comunale” declara Stancu intr-un interviu in campania premergatoare scrutinului din 6 decembrie.

Paul Stancu este membru PSD din 1996 si a marturisit ca prima tentativa de a candida pentru un mandat in Parlament a fost in 2000.

„Prima tentativa de a merge in Parlament a fost in 2000 si conducerea respectiva de atunci mi-a spus: «nu-ti mai… poti sa performezi in constructii» si din acest motiv nu am plecat la acea vreme. A doua tentativa de a intra in politica mai bine a fost in 2004, dar nu vreau sa dezvolt acuma, unii prieteni stiu foarte bine ce puteam sa fac atunci. Alta tentativa de a pleca in Parlament – in 2004 nu de a pleca in Parlament, a ocupa o functie in administratie. In 2012 iar mi s-a propus si iar am refuzat, stiind ca inca mai am pe plan profesional multe lucruri de rezolvat. Am multi copii, am sute de copii, adica aceste lucrari eu le-am vazut ca si cum ar fi un copil al meu, un copil care-l cresc cu mare grija, il duc la maturitate si la un moment dat el devine util societatii. Deci tentative au fost mai multe de a ocupa functii administrative sau.. si acum am considerat ca e momentul” explica viitorul deputat.

Paul Stancu in caracterizeaza drept „un profesionist, un om foarte bun si un caracter cinstit” pe presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Adrian Gadea, trimis in judecata in dosarul Belina, el spunand ca se bazeaza pe colaborarea cu acesta.

Senator din partea PSD Teleorman va fi Ionel Danut Cristescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Cristescu a trecut in declaratia de avere din anul 2018 suma de 19.000 de lei primita de el sub forma de „dar mot” , la taierea motului copilului si alti 19.000 primiti de sotia sa sub aceeasi forma.

Tot in 2018, Cristescu declara ca are doua credite ipotecare in valoare totala de peste 300.000 de lei, dar si o datorie de 120.000 de lei, contractata in 2016 de la o persoana fizica. Un an mai tarziu datoria de 120.000 de lei a disparut din declaratia de avere a fostului presedinte a CJ Teleorman. In 2019, Cristescu nu a trecut nimic la capitolul „bunuri instrainate in ultimele 12 luni” iar la venituri a trecut salariul sau de presedinte al CJ Teleorman, care a fost, in acel an, mai mic decat datoria care nu mai apare in declaratia de avere, la care se adauga salariul de sub 43.000 de lei pe an al sotiei si alocatiile copiilor.

Deputat PNL de Teleorman va fi Costel Barbu, secretar general adjunct in guvernul condus de prim-ministrul Ludovic Orban si unul dintre apropiatii fostului premier.

Fost membru PDL, Costel Barbu a fost primar al comunei Suhaia din 2008 pana in anul 2015, cand a fost demis in urma unei decizii definitive de incompatibilitate. In iunie 2013 Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate in cazul edilului, care era la Primarie seful sotiei sale, Polexia Georgiana Barbu, angajata referent la Impozite si Taxe Locale, Control Comercial si Urbanism, cei doi aflandu-se, conform ANI, in raporturi ierarhice directe. nefiind respectate prevederile legale potrivit carora „nu sunt permise raporturile ierarhice directe in cazul in care functionarii publici respectivi sunt soti sau rude de gradul I”.. In 2015 ICCJ a constatat incompatibilitatea in cazul lui Barbu, acesta ramanand fara mandat prin ordin al prefectului., dar continuand sa lucreze in primarie

Senatorul PNL Eugen Parvulescu obtine un nou mandat in camera superioara a Parlamentului, dupa ce a dechis lista din judetul Teleorman a liberalilor. Presa a vehiculat numele lui Pirvulescu in legatura cu un dosar in care politicianul ar fi oferit un autoturism de lux unui primar PSD din Teleorman pentru ca firma sa sa obtina un contract.

”In perioada 2010-2014, Marcusanu Emilian, in calitate de primar al comunei Olteni, judetul Teleorman, a directionat ilegal catre firme controlate direct sau indirect de Pirvulescu Eugen, mai multe contracte de achizitie publica, pentru care nu au fost respectate prevederile OUG 34/2006”, scria anul trecut gsp.ro, citand un document al DNA. Acuzatia la adresa lui Parvulescu ar fi cea de cumparare de influenta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: