Surse: Dragnea a decis pe cine va numi in fruntea comisiei de ancheta a lui Kovesi. Are legaturi puternice cu Dan Voiculescu
Potrivit unor surse din PSD citate de Antena 3. comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, al careu scop real este demiterea Laurei Codruta Kovesi, este deputatul PSD Oana Florea.
Oana Florea este vicepresedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Inainte de fi aleasa in Parlament, Florea a fost presedinte al Facias (Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului), un ONG care a fost infiintat de Dan Voiculescu.
Liviu Dragnea a anuntat recent ca nu mai doreste sa fie in fruntea comisiei de ancheta a alegerilor din 2009.
Comisiile juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului au dat, miercuri, raport suplimentar de adoptare hotararii cu privire la infiintarea Comisiei de ancheta referitoare la alegerile prezidentiale din 2009, cu 16 voturi „pentru”, 9 „impotriva” si o abtinere.
„Am introdus amendamentul propus de mine, care specifica faptul ca nu putem sa intram intr-o zona in care se desfasoara o ancheta, deci nu pot face obiectul comisiei de ancheta acele aspecte care vizeaza inceperea urmaririi penale prin infractiunile prevazute in comunicatul Parchetului de la langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In clarificarea obiectivelor au fost aduse niste nuantari. Printre obiective se numara verificarea dispozitiilor legale cu privire la organizarea si desfasurarea alegerilor prezidentiale din 2009”, a explicat presedintele Comisiei juridice de la Camera, Eugen Nicolicea.
Alte obiective ale comisiei de ancheta vor fi: verificarea posibilei existente a unor mecanisme paralele de influentare sau de viciere a rezultatului votului; terminarea practica a capacitatii de procesare in timp real a solicitantilor care au votat in unele sectii de vot, in special din afara granitelor tarii; verificarea legalitatii achizitionarii aplicatiilor sau serviciilor informatice utilizate de catre Biroul Electoral Central pentru centralizarea rezultatelor votarii la alegerile prezidentiale in anul 2009; verificarea modalitatii in care s-a asigurat transparenta si cunoasterea de catre reprezentantii partidelor politice a acestor aplicatii, precum si determinarea implicarii unor institutii sau persoane, altele decat cele prevazute de lege, in organizarea si desfasurarea procesului electoral sau in decizii politice ce exced atributiile stabilite prin lege pentru aceste institutii in cadrul procesului electoral.
„In momentul in care se va intampla ca noi sa gasim aspecte care sa aiba conotatii penale sau care ar putea sa intre in obiectul de ancheta prevazut deja prin aceste comunicate date sau care vor mai fi date, Parlamentul intrerupe controlul pe aceste subiecte si trimite toate documentele catre Parchet”, a mentionat Nicolicea.
In regulamentul de functionare al comisiei de ancheta au fost introduse si modificarile la Regulamentul Camerei cu privire la obligativitatea prezentarii la audierile comisiei.
Acest raport urmeaza sa intre joi in dezbaterea plenului comun al Parlamentului.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.