Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, sustine ca Marcel Ciolacu face jocul liberalilor pentru ca nu ii sustine pe pesedistii care sunt „hingheriti” de DNA si DIICOT. „Deja incepe sa ne injure propriul electorat, Marcele!”, afirma Stefanescu.
„Noua si interimara conducere a PSD tace malc atunci cand colegii lor, din toata tara, sunt hingheriti la ordinul puterii. Ba mai mult, sanctioneaza! Ca in cazul Sorinei Pintea. In schimb, vin in intampinarea intereselor peneliste cu tot felul de idei bizare: guvern de uniune nationala, ba Catzu premier, anticipate! Deja incepe sa ne injure propriul electorat, Marcele! Si se pare ca nu-ti pasa deloc!”, a scris Stefanescu pe Facebook.
Anterior, el s-a plans ca PSD a suspendat-o din partid pe Sorina Pintea.
„Nu-mi vine sa cred ca PSD Maramures a suspendat-o din partid pe Sorina Pintea! Aveti rabdare, dragi colegi! Asteptati naibii sa vedem,pana la capat, ce este si cu dosarul acesta! Nu va delimitati atat de usor de oameni vechi din partid, care ne-au fost alaturi la greu! Aparati-va camarazii, fiti alaturi de ei la ananghie, aratati electoratului nostru ca sunteti uniti si in momentele dificile!”, a mai scris Stefanescu.
Procurorii DIICOT din Caras-Severin au pus sub acuzare, vineri, 16 persoane pentru mai multe infractiuni, printre care santaj si abuz in serviciu, in dosarul in care a fost audiat in calitate de suspect si fostul secretar general al PSD Codrin Stefanescu.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, cele 16 persoane sunt urmarite penal pentru savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, santaj, complicitate la santaj, folosirea influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material in inscrisuri oficiale, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.
Ancheta care il vizeaza pe Codrin Stefanescu si alti membrii PSD se refera la schimbari pe criterii politice in institutii din judetul Caras-Severin.
„In cauza s-a stabilit ca, la sfarsitul anului 2018, la nivelul judetului Caras-Severin s-a constituit un grup infractional organizat avand drept scop obtinerea unor profituri materiale prin subordonarea cat mai multor institutii publice (prin santajarea conducatorilor acestor institutii), care sa le asigure accesul la banii publici si, implicit, posibilitatea de a-i imparti intre membrii grupului. Astfel, in luna decembrie 2018, membrii grupului infractional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizatiei judetene a unui partid politic, in scopul preluarii controlului asupra tuturor institutiilor publice de la nivelul judetului Caras-Severin si asupra altor unitati publice, care dispun de fonduri financiare importante, in scopul insusirii sumelor de bani prin contracte de servicii si lucrari executate partial sau fictiv”, declara DIICOT.
Procurorii spun ca, pentru preluarea controlului asupra institutiilor publice din judetul Caras Severin, grupul infractional urmarea schimbarea din functii a sefilor acestor institutii publice si inlocuirea acestora cu persoane obediente sau apropiate de liderii gruparii.
„Inlocuirea sefilor institutiilor se putea realiza doar in situatii exceptionale, respectiv in cazul savarsirii unor fapte penale sau a unor abateri disciplinare grave. Pentru realizarea acestui scop, membrii grupului infractional au ticluit crearea artificiala a unor presupuse abateri disciplinare grave savarsite de catre conducatorii institutiilor pe care urmareau sa ii schimbe din functiile detinute. Pentru a amplifica gravitatea presupuselor abateri disciplinare, membrii grupului publicau periodic articole in mass-media locala controlata de catre acestia, articole ce aveau ca scop crearea unui pretext pentru declansarea de controale disciplinare si crearea unor presiuni mediatice asupra modului de efectuare a controalelor”, precizeaza DIICOT.
Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.
Suspectilor li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.
Dupa ce a fost audiat vineri la DIICOT Caras-Severin, Codrin Stefanescu a confirmat ca are calitatea de suspect.
„In acest dosar toti suntem suspecti. Eu sunt suspectul care am venit in judet de doua ori, o data in ianuarie anul trecut, o data cu constituirea unei echipe interimare de conducere a PSD Caras-Severin, cand am stat putin timp, si a doua oara in luna martie, cand am venit impreuna cu mai multi colegi din conducerea centrala a partidului si mai multi ministri si am stat sase ore pentru a asista la alegerile judetene de partid (…) Am fost sa dau o declaratie in calitate de fost secretar general al partidului. Sunt alaturi de colegii mei in aceasta chestiune prin care trec”, a afirmat Codrin Stefanescu.
Consiliul Federatiei de la Kremlin a anuntat ca ridicarea interdictiei privind loviturile cu raza lunga…
In cadrul emisiunii „Romania de poveste“, realizatorii de la Romania TV au rulat pe burtiera…
Presedintele rus Vladimir Putin se confrunta cu un cosmar economic in timp ce natiunea se…
Dupa trei ani si jumatate de anchete, Politia a strans probe impotriva Laurei Crisan, fiica…
Fiul presedintelui ales Donald Trump, Donald Trump Jr. a ridiculizat decizia presedintelui american Joe Biden…
Tanarul de 18 ani care si-a injunghiat mortal un prieten alaturi de care se afla…