Tariceanu, aliatul badaranilor Serban Nicolae si Claudiu Manda, se declara revoltat de „obscenitatile” adversarilor PSD
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca „obscenitatea” afisata de soferul masinii cu numar de inmatriculare anti-PSD a fost tradusa drept o afirmare a dreptului de libertate a individului, precizand ca aceasta libertate are anumite limite.
„Aceasta obscenitate a fost tradusa foarte repede, asa, drept o atitudine, drept o afirmare a dreptului de libertate a individului. Sigur ca libertatea individului putem sa o intelegem cum vrem, dar intr-o societate functioneaza niste reguli si aceasta libertate a individului nu este nelimitata nicaieri, are anumite limite. Si care este limita? Limita este foarte simpla, este aceea de a nu-l deranja pe concetateanul tau, de a nu-l agresa in atitudine. Poti sa faci lucrurile astea, te duci acasa si spui cat vrei, nu e niciun fel de problema. Dar daca unii vor sa o interpreteze asa e treaba lor, eu nu cred ca pot sa accept ca o obscenitate sa fie tradusa ca intr-o atitudine de afirmare a libertatii individuale”, a afirmat Tariceanu marti seara, la Antena 3, potrivit Agerpres.
Razvan Stefanescu, soferul masinii cu numar de inmatriculare anti-PSD, si-a recuperat marti permisul de conducere, dupa ce procurorii au clasat dosarul in care a fost cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.
Decizia procurorilor vine dupa ce, saptamana trecuta, Brigada de Politie Rutiera a Capitalei a anuntat ca va propune clasarea dosarului.
Initial, lui Razvan Stefanescu i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania”, fapta prevazuta de art. 334, alin. (4) din Codul penal.
Politia sustinea ca art. 36, alin. (3), cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Conventia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificata de Romania prin Decretul nr. 318 din 1980, stipuleaza ca „numarul de inmatriculare prevazut la art. 35 si 36 ale Conventiei trebuie sa fie compus fie din cifre, fie din cifre si litere (…)”, context in care se confirma lipsa de valabilitate a numarului aplicat pe autoturism si astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul Romaniei, doar numarul permanent, care figureaza si in bazele de date.