Ticalosia lui Slugarel. Reactie dupa redefinirea abuzului in serviciu, cum comenteaza acuzatiile ca Dragnea este principalul beneficiar

news

Ministrul Justitiei Tudorel Toader sustine, despre acuzatiile opozitiei ca modificarile la codurile penale ar fi fost facute special pentru liderul PSD Liviu Dragnea, ca indiferent de legea adoptata si de momentul in care acest lucru se intampla, mereu va exista cineva care este beneficiar direct al respectivului act normativ.

„Noi avem o lege cu privire la tehnica legislativa, care ne spune procedura de adoptare a unui act normativ indiferent de ierarhia lui. Un act normativ are acest atribut de lege in cazul de fata daca are caracter de generalitate. Va asigur ca orice lege care se adopta maine, poimaine, la anul, oricand vei gasi pe cineva care se afla in ipoteza normei si care va beneficia de respectiva modificare. Nu am vazut forma iesita din comisie, dar probabil sunt foarte multe exemple asemanatoare”, a declarat Tudorel Toader luni, pentru Digi24.

Opozitia a criticat de nenumarate ori modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala, spunand ca unele dintre acestea au fost facute „cu dedicatie” pentru liderul PSD, Liviu Dragnea.

Comisia speciala pentru modificarea legilor justitiei a adoptat luni, cu 15 voturi „pentru” si 7 voturi „impotriva”, raportul la proiectul de lege privind modificarea Codului penal, urmand ca marti sa intre la votul din plenul Senatului.

Comisia a adoptat luni modificarea articolului 297 din Codul penal cu privire la infractiunea de abuz in serviciu, astfel ca infractiunea nu se pedepseste daca prejudiciul este pana in salariul minim brut pe economie – 1.900 de lei. In plus, se considera abuz in serviciu daca scopul este de a obtine foloase materiale necuvenite pentru sine, sot sau rude pana la gradul II. In timpul dezbaterilor, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infratiunii de abuz in serviciu. De asemenea, comisia speciala a eliminat din sfera infractiunii de abuz in serviciu elaborarea, emiterea sau aprobarea actelor normative de catre Parlament si Guvern, iar articolul 298 din Codul penal privind neglijenta in serviciu a fost abrogat. Totodata, comisia a decis modificarea definitiei din Codul penal a grupului infractional organizat, in sensul ca nu constituie grup infractional organizat grupul format ocazional in scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infractiuni si fara a avea o continuitate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: