TikTok a devenit cea mai populara sursa de stiri pentru adolescentii din Marea Britanie. Agentiile de informatii avertizeaza ca aplicatia ar putea fi folosita pentru spionaj

externe

TikTok, dat in judecata, Statele Unite, proces, date confidentiale

Aplicatia TikTok este cea mai populara aplicatie in randul adolescentilor din Marea Britanie pentru informatii despre evenimentele curente, potrivit Ofcom, o agentie britanica care reglementeaza activitatea companiilor de televiziune si radio, precum si a serviciilor postale, scrie Ukrainska Pravda.

Autoritatea de reglementare a mass-media a constatat ca 28% dintre adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani din Marea Britanie folosesc aplicatia de partajare video ca sursa de stiri. In randul populatiei adulte din tara, 10% dintre respondenti o folosesc acum ca sursa de stiri, fata de 1% in 2020.

Potrivit raportului UK News Consumption 2022/23 realizat de autoritatea de reglementare, YouTube si Instagram se afla pe locul al doilea, ambele platforme fiind folosite ca sursa de stiri de 25% dintre persoanele din aceasta categorie de varsta.

Aproximativ 68% dintre adultii britanici folosesc in prezent surse online pentru stiri, fata de 26% care folosesc presa scrisa, potrivit cercetarii.

Marea Britanie a amendat TikTok cu aproape 16 milioane de dolari pentru utilizarea abuziva a datelor copiilor

Cu toate acestea, daca este sa dam crezare raportului, televiziunea ramane cea mai populara platforma in Marea Britanie, 70% dintre adulti urmarind-o pentru a afla despre evenimentele curente.

La toate grupele de varsta, cea mai populara retea de socializare pentru accesarea stirilor ramane Facebook. Totusi, potrivit Ofcom, aceasta da semne de declin, dupa ce Facebook a ajuns la doar 30% dintre adultii britanici anul trecut – in scadere de la 35% in 2019.

In ciuda cresterii popularitatii TikTok, 45% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani din Marea Britanie au declarat ca nu sunt interesati de stiri, iar aproape jumatate au spus ca le considera „prea plictisitoare”. Alti 16% au spus ca au gasit aplicatia „prea frustranta”.

In Olanda, functionarilor li s-a interzis sa instaleze aplicatiile de chat AliExpress si WeChat pe telefoanele lor de serviciu, precum si sa foloseasca TikTok. Reamintim ca, la inceputul lunii iunie, Parlamentul European a cerut guvernelor tarilor Uniunii sa interzica utilizarea TikTok pentru functionarii publici.

In recomandarile lor, legiuitorii au cerut tuturor guvernelor nationale sa se alature restrictiilor pe care Uniunea Europeana, o serie de capitale si tari occidentale din afara Europei le-au impus deja in ceea ce priveste utilizarea aplicatiei chinezesti de socializare TikTok.

Aplicatia de partajare de videoclipuri, care este indragita de adolescenti din intreaga lume, s-a confruntat cu acuzatii din partea agentiilor de informatii occidentale ca faciliteaza spionajul, nu protejeaza datele personale si chiar corupe tinerii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: