externe

Tulsi Gabbard, numita de Trump director al serviciilor de informatii, desi aceasta sustine ca NATO a provocat Rusia sa atace Ucraina si este numita de presa rusa „prietena noastra”

Presedintele ales Donald Trump a nominalizat-o pe Tulsi Gabbard pentru functia de director al serviciilor nationale de informatii. Fostul congresman democrat din Hawaii si-a schimbat loialitatea politica in ultimii ani, trecand de la un candidat pentru nominalizarea prezidentiala democrata in 2020 la un sustinator convins al lui Trump si o personalitate media conservatoare, transmite NBC News.

Intr-o declaratie facuta miercuri, Trump a evidentiat trecutul de fosta democrata al lui Gabbard, spunand ca „are un sprijin larg” din partea ambelor partide politice.  „Stiu ca Tulsi va aduce spiritul neinfricat care a definit cariera sa ilustra in comunitatea noastra de informatii, aparand drepturile noastre constitutionale si asigurand pacea prin forta”, a spus el.” „Tulsi ne va face pe toti mandri!”

In ocuparea posturilor de conducere, Trump a ales acum mai multe figuri mai cunoscute pentru loialitatea lor fata de el decat pentru acreditarile lor in domeniul securitatii nationale. Printre acestea se numara nominalizarea lui Pete Hegseth pentru functia de secretar al apararii. Hegseth, un prezentator Fox News, a fost un aparator vocal al lui Trump, dar nu are experienta militara sau in domeniul securitatii nationale.

In calitate de director al serviciilor nationale de informatii, Gabbard va juca un rol important in modelarea strategiei internationale a lui Trump. Ea vine la post dupa ce a criticat vehement sprijinul acordat de administratia Biden Ucrainei in razboiul acesteia impotriva Rusiei, repetand narativul rusesc potrivit careia NATO si Occidentul au provocat Moscova sa invadeze teritoriile ucrainene.

In calitate de membru al Camerei Reprezentantilor, Gabbard a fost un critic vocal al interventiei administratiei Obama in razboiul din Siria. Ea a fost criticata in 2017 pentru ca l-a vizitat pe presedintele sirian Bashar al-Assad, care a fost acuzat de numeroase incalcari ale drepturilor omului de-a lungul razboiului.

O alta afirmatie pentru care Gabbard s-a confruntat cu critici virulente si acuze ca ar fi „agent rusesc” a fost solicitarea ca SUA sa renunte la sprijinirea Japoniei si Coreei de Sud – cele mai fidele aliate ale americanilor in sud-estul Asiei.

Decizia de numire a lui Tulsi Gabbard la carma serviciilor secrete americane a fost viu comentata pe retelele sociale, numerosi utilizatori punand intrebarea retorica: „Nu era mai bine ca Trump sa-i fi cerut direct lui Putin un general rus pentru a conduce serviciile noastre secrete”?

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Recent Posts

Liberalul Florin Roman sustine ca, daca ajunge presedinte, Marcel Ciolacu il va numi premier pe Victor Ponta: „Victoras, il duci si pe Ciolacu la pierzanie”

Intr-o postare facuta pe pagina sa de Facebook, liderul liberal Florin Roman a declarat ca…

30 de minute ago

Epurare stalinista in versiune americana: echipa lui Donald Trump face liste cu generalii din Pentagon care trebuie dati afara pentru ca „nu corespund ideologic”

Membrii echipei de tranzitie a presedintelui ales al SUA, Donald Trump, intocmesc o lista de…

45 de minute ago

Apple, Disney, Sony si alte mari corporatii vor cumpara iar publicitate pe platforma X a lui Elon Musk, pentru a obtine favorurile administratiei Trump

Sprijinul lui Elon Musk pentru Donald Trump este pe cale sa revigoreze afacerea in declin…

59 de minute ago