Fostul ministru Elena Udrea a declarat joi ca merita sa fie achitata in dosarele in care a fost trimisa in judecata si a invocat „dreptate divina”, daca nu exista „dreptate omeneasca”.
UPDATE Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv, joi, cererea DNA privind plasarea fostului ministru Elena Udrea sub control judiciar, cu interdictia de a parasi tara, in dosarul in care aceasta a fost condamnata in prima instanta la opt ani inchisoare. Instanta suprema a respins, ca nefondata, contestatia procurorilor, dupa ce Udrea a primit o decizie favorabila si la Curtea de Apel Bucuresti
Elena Udrea s-a prezentat joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se va judeca o cerere a DNA privind instituirea controlului judiciar fata de fostul ministru, cu interdictia de a parasi tara.
Initial, cererea a fost judecata la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care a respins saptamana trecuta solicitarea DNA, insa procurorii au contestat decizia la Instanta suprema.
„Eu m-am intors in tara, avand dosare pe rol. M-am intors in tara special sa particip la judecarea acestor dosare, pentru ca eu cred ca singura solutie pentru a obtine achitarile pe care eu cred ca le merit, cred ca sunt legale, este sa ma prezint in fata instantei. M-am prezentat timp de doi ani la fiecare termen. Cat priveste ca m-am exprimat in fata presei si am criticat decizia pe fond, in continuare consider ca este o decizie profund ilegala, profund imorala si nedreapta si nu consider ca am incalcat cu ceva independenta justitiei si as fi afectat deciziile fostei judecatoare sau a viitorilor judecatori prin faptul ca mi-am spus un punct de vedere”, a spus Elena Udrea, la Instanta suprema, citata de Agerpres.
Pe de alta parte, Elena Udrea s-a plans ca judecatoarea care a condamnat-o recent la opt ani inchisoare ar fi fost in stare de incompatibilitate, deoarece ar fi scris o carte cu Marius Bulancea, procurorul care a intocmit rechizitoriile in doua dosare in care a fost trimisa in judecata, respectiv „Gala Bute” si dosarul finantarii campaniei electorale din 2009.
„Cred cu tarie ca, daca nu exista dreptate omeneasca, sigur exista dreptate divina. Nu se poate ca acest dosar sa ramana cu acea solutie profund nedreapta si ilegala. La Inalta Curte, noi speram chiar intr-o rejudecare, avand in vedere situatia de incompatibilitate a doamnei judecator Jderu”, a mai spus Udrea.
Pe 5 martie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea DNA privind plasarea fostului ministru Elena Udrea sub control judiciar, cu interdictia de a parasi tara, in dosarul in care aceasta a fost condamnata in prima instanta la opt ani inchisoare.
Decizia nu este definitiva si a fost contestata de procurori.
Hotararea a fost luata de judecatoarea Claudia Jderu, cea care de altfel a si condamnat-o pe Udrea la opt ani inchisoare in dosarul privind finantarea campaniei electorale a lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009.
Dupa condamnare, DNA a solicitat ca Elena Udrea sa fie plasata sub control judiciar, cu interdictia de a parasi tara, avand in vedere declaratiile date de aceasta, dar si posibilitatea ca ea sa plece din Romania inainte de a fi condamnata definitiv, asa cum s-a intamplat in 2018, cand a fugit in Costa Rica.
Administratia SUA, a presedintelui Joe Biden, va permite Ucrainei sa foloseasca armele furnizate de SUA…
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popsoi, a postat pe X, duminica, imagini video…
Oficialii echipei nationale din Kosovo au anuntat ca au luat o decizie radicala si nu…
Intr-un extras dintr-o carte de interviuri, liderul Bisericii Catolice, papa Francisc, afirma ca, potrivit „unor…
Coreea de Nord ar putea desfasura pana la 100 000 de soldati pentru a ajuta…
In fiecare sezon rece, facturile la energie cresc, iar acest lucru pune presiune pe bugetul…