life

Un fost buncar nazist din Hamburg, transformat in hotel si complex de agrement

La 58 de metri inaltime – doar putin mai inalt decat turnul inclinat din Pisa, dar cu o greutate considerabil mai mare – buncarul St. Pauli din Hamburg, Germania, domina orizontul orasului de peste 80 de ani. Construit folosind munca fortata in timpul regimului nazist al lui Adolf Hitler, este o relicva a celei mai intunecate perioade din istoria Germaniei, insa acum are parte de o renastere surprinzatoare, potrivit CNN.

Bunkerul din Hamburg are acum o noua istorie, adapostind acum doua restaurante, un hotel Hard Rock de cinci etaje, un bar nou construit pe acoperis si o gradina din care verdeata curge din belsug peste fatada de beton.

Pretul camerelor REVERB by Hard Rock variaza de la 180 de euro pentru o camera standard, pana la 269 de euro pentru o suita cu vedere panoramica la intreg orasul. Hotelul are, de asemenea, genul de detalii la care te-ai astepta intr-un hotel modern care se respecta, cum ar fi auto check-in, tehnologie inteligenta si spatii de lucru in comun.

Cu toate acestea, nu trebuie sa fiti oaspete de hotel pentru a va bucura de facilitatile buncarului. La parter, exista cafeneaua si barul Constant Grind si un Rock Shop pentru cei care cauta produse Hard Rock.

Bar-restaurantul Karo & Paul, al bucatarului german Frank Rosin, a fost deschis ca bar in aprilie 2024 si ocupa primele trei niveluri ale cladirii. Zona restaurantului este inca in amenajare.

Pe acoperis se afla gradina Green Beanie, cu bar si pasarela care circula in jurul cladirii, care poate fi accesata gratuit de public.

Buncarul a fost unul dintre cele opt pe care Germania le-a construit dupa raidurile aeriene britanice asupra Berlinului in 1940. Desi are o istorie zbuciumata, uriasul de beton de 76.000 de tone cu pereti de 2,5 metri grosime nu poate fi demolat sau ignorat cu usurinta. Singurul buncar care a fost complet distrus a fost cel de la gradina zoologica din Berlin, deoarece celelalte se afla in zone populate unde exploziile ar reprezenta un risc prea mare, relateaza AFP.

„Ideea de a ridica inaltimea cladirii cu verdeata aduce ceva pasnic si pozitiv acestui bloc masiv ramas din dictatura nazista”, a declarat pentru AFP Anita Engels, de la asociatia de cartier Hilldegarden care a sustinut proiectul.

Asociatia a adunat marturii de la oameni care s-au adapostit in buncar din timpul razboiului, precum si inregistrari ale sutelor de muncitori care l-au construit. O expozitie de la primul etaj spune acum intreaga istorie a cladirii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Noua grupa sanguina MAL, descoperita dupa 50 de ani de mister, devine al 47-lea sistem de grupe de sange

O descoperire revolutionara a dezvaluit un nou sistem de grupe sanguine, MAL, care pune capat…

22 de minute ago

Shin Bet acuza oficial Iranul ca a pus la cale asasinarea premierului Benjamin Netanyahu si a ministrului Apararii, Yoav Gallan. Sunt prezentate si detalii

Iranul a pus la cale asasinarea premierului Benjamin Netanyahu, a ministrului apararii Yoav Gallant si…

5 ore ago

UE inaspreste masurile pentru anihilarea flotei petroliere din umbra a Rusiei. Moscova a infiintat numeroase companii-paravan

Utilizarea de catre Rusia a „flotei din umbra” este o tactica cheie pentru eludarea sanctiunilor…

2 ore ago