Rusia se indreapta spre un nou Februarie 1917? Economia se prabuseste, preturile la alimente cresc vertiginos, iar inflatia devine galopanta

externe

Rusia, inflatie, preturi mari, alimente, revolutie, 1917, criza

Presedintele rus Vladimir Putin se confrunta cu un cosmar economic in timp ce natiunea se lupta sa continue sa finanteze efortul sau de razboi din Ucraina.

Cresterea preturilor la alimente si epuizarea resurselor de razboi au determinat Kremlinul sa incerce sa gaseasca un echilibru intre mentinerea masinariei ruse de razboi in Ucraina si asigurarea stabilitatii interne.

In prezent, un kilogram de cartofi este cu cel putin 73% mai scump decat la inceputul anului, in timp ce pretul untului a crescut cu peste 30%, potrivit datelor publicate de Serviciul federal de statistica si citate de cotidianul britanic Express.

Rusia s-a confruntat deja cu o crestere a preturilor la alimente inainte de cresterea din acest an, deoarece sanctiunile occidentale, inclusiv restrictiile asupra importurilor, au crescut pretul produselor de baza, inclusiv al laptelui, painii si pestelui.

Au fost afectate si alte domenii, cu o crestere de 64% a inflatiei, ratele ipotecare au crescut la peste 28%, iar ratele dobanzilor au atins un nivel record de 21% luna trecuta. Multi politologi se tem ca tara se indreapta spre o criza generala, precum cea care a declansat, in februarie 1917, prabusirea dinastiei Romanov si declansarea revolutiei.

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a ordonat o ancheta cu privire la cresterea preturilor si s-a angajat sa ofere un raspuns pentru a calma nelinistea tot mai mare a populatiei. Viceprim-ministrul Dmitri Patrusev a actionat, de asemenea, si a cerut o monitorizare zilnica a pietei alimentare si masuri pentru stabilizarea situatiei.

In plus, Kremlinul a adoptat recent mai multe politici care vizeaza reducerea cheltuielilor guvernului rus pentru militarii rusi raniti, combaterea inflatiei si abordarea problemelor demografice pe termen lung, cum ar fi ratele scazute ale natalitatii si deficitul de forta de munca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: