Un videoclip fake distribuit de Musk imita vocea lui Harris, starnind ingrijorare cu privire la folosirea AI in politica – Video

externe

Kamala Harris, discurs, pro-palestinieni, pusi la punct

Un videoclip fake care imita vocea vicepresedintelui Kamala Harris spunand lucruri pe care aceasta nu le-a spus starneste ingrijorare cu privire la puterea inteligentei artificiale de a induce in eroare, in contextul in care mai sunt aproximativ trei luni pana la ziua alegerilor, relateaza The Associated Press.

Videoclipul a atras atentia dupa ce miliardarul Elon Musk l-a distribuit vineri seara pe platforma sa de socializare X, fara sa mentioneze explicit ca a fost lansat initial ca parodie.

Videoclipul foloseste multe dintre elementele vizuale ale unei reclame reale pe care Harris, posibila candidata democrata la presedintie, a lansat-o saptamana trecuta pentru a-si lansa campania. Dar videoclipul inlocuieste vocea audio cu o alta voce care o imita in mod convingator pe Harris.

„Eu, Kamala Harris, sunt candidatul vostru democrat la presedintie pentru ca Joe Biden si-a expus in sfarsit senilitatea la dezbatere”, spune vocea in videoclip. Aceasta sustine ca Harris este o „angajata a diversitatii” pentru ca este femeie si o persoana de culoare. Videoclipul pastreaza marca „Harris for President”. Se adauga, de asemenea, cateva clipuri autentice din trecut cu Harris.

Mia Ehrenberg, un purtator de cuvant al campaniei lui Harris, a declarat intr-un e-mail pentru The Associated Press: „Credem ca poporul american doreste libertatea, oportunitatea si securitatea reale pe care le ofera vicepresedintele Harris; nu minciunile false si manipulate ale lui Elon Musk si Donald Trump”.

Videoclipul difuzat masiv este un exemplu al modului in care imaginile, videoclipurile sau clipurile audio generate de AI au fost utilizate atat pentru a face haz de necaz, cat si pentru a induce in eroare cu privire la politica, in timp ce Statele Unite se apropie de alegerile prezidentiale. Videoclipul expune modul in care, pe masura ce instrumentele AI de inalta calitate au devenit mult mai accesibile, pana in prezent nu au fost luate masuri federale semnificative pentru a reglementa utilizarea acestora, lasand normele care ghideaza AI in politica in mare parte la latitudinea statelor si a platformelor social media.

Videoclipul ridica, de asemenea, intrebari cu privire la cel mai bun mod de a trata continutul care estompeaza limitele a ceea ce este considerat o utilizare adecvata a IA, in special daca intra in categoria satirei.

Utilizatorul initial care a postat videoclipul, un YouTuber cunoscut sub numele de Mr Reagan, a dezvaluit atat pe YouTube, cat si pe X ca videoclipul manipulat este o parodie. Insa postarea lui Musk, care a fost vizualizata de peste 123 de milioane de ori, potrivit platformei, include doar explicatia „Este uimitor” cu un emoji de ras.

Utilizatorii X care sunt familiarizati cu platforma ar putea sti sa faca clic prin postarea lui Musk la postarea utilizatorului original, unde dezvaluirea este vizibila. Explicatia lui Musk nu le cere sa faca acest lucru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: