Alianta USR PLUS a transmis, vineri, ca este pentru derularea rapida a procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentare a senatorului Florian Bodog. Reprezentantii formatunii au cerut Comisiei juridice sa prezinte cat mai repede o prima evaluare a cerererii.
”Presedinta Senatului, Anca Dragu, a convocat cu celeritate Biroul Permanent pentru a pune in discutie cererea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare pentru senatorul PSD Florian Bodog, primul pas in derularea procedurii. Reprezentantii grupului USR PLUS in Biroul Permanent al Senatului au cerut Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari sa prezinte cat mai rapid o prima evaluare a cererii DNA de ridicare a imunitatii parlamentare pentru senatorul PSD Florian Bodog, o estimare a timpului necesar pentru pregatirea audierii senatorului precum si a timpului de care acesta are nevoie pentru a studia documentele inaintate de procurorul general”, a transmis, vineri, USR PLUS.
Biroul Permanent a decis in unanimitate ca evaluarea primara sa fie depusa pana in 12 aprilie 2021.
”Ne vom asigura ca procedura sa se deruleze rapid si fara sincope. Grupul USR PLUS va vota intotdeauna pentru ridicarea imunitatii parlamentare a unui senator, indiferent de nume sau de apartenenta politica. Parlamentul Romaniei nu mai trebuie sa fie scutul absolut care asigura apararea unei persoane despre care organele de ancheta au indicii solide ca ar fi comis o infractiune. Ridicarea imunitatii de catre Senat nu inseamna stabilirea vinovatiei cuiva ci doar incuviintarea inceperii unei actiuni penale, nu insemna decat ca toti cetatenii romani sunt egali in fata legii”, a transmis senatorul Radu Mihail.
Ulterior, pe baza evaluarii preliminare, Biroul Permanent al Senatului va fixa un termen pentru depunerea raportului de catre Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari, dar nu mai mult de 14 zile.
Conform Regulamentului Senatului, raportul comisiei se aproba prin votul secret al majoritatii membrilor prezenti, urmand ca, in cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul permanent, plenul Senatului sa voteze asupra lui.
Hotararea privind cererea de urmarire penala, al carei proiect este intocmit de Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari, se adopta cu votul majoritatii senatorilor prezenti, cu respectarea prevederilor art.67 din Constitutia Romaniei, republicata. Votul este secret si se exprima prin bile.
DNA solicita avizul Senatului pentru urmarirea penala a fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, fiind a doua oara cand o astfel de solicitare il vizeaza pe Bodog.
Fostul ministru este suspectat de abuz in serviciu, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata. Conform procurorilor, acesta ar fi actionat in mod direct pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contract si ar fi semnat in locul persoanei respective o serie de acte.
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Iranul sprijina orice decizie luata de Liban in cadrul discutiilor pentru a asigura incetarea focului…
Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, condamnarea fostului manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" la 11…
Cancelarul german Olaf Scholz l-a indemnat vineri, in cadrul unei conversatii directe, pe presedintele rus…
Sapte membri ai unei retele de traficanti de persoane din localitatile Ozun si Chilieni din…
Cercetarile in zona Parcului Botanic din Timisoara unde joi seara muncitorii care faceau lucrari in…