Oamenii de stiinta elvetieni au dezvoltat un nou gel care ar putea anula efectele negative ale consumului de alcool, anunta Swiss Info.
Substanta, care a fost dezvoltata de cercetatorii de la Institutul Federal de Tehnologie ETH Zurich, descompune alcoolul in tractul gastrointestinal inainte ca acesta sa intre in sange, potrivit unui studiu publicat luni in revista Nature Nanotechnology.
Gelul a fost testat pe soareci fara efecte adverse. Se anticipeaza ca gelul va reduce, de asemenea, efectele nocive si intoxicante ale alcoolului la oameni, dupa cum a explicat cercetatorul principal Raffaele Mezzenga pentru agentia de presa Keystone-SDA.
„Tehnologia noastra ar putea oferi o solutie inedita in lupta impotriva problemei globale a abuzului de alcool”, a declarat cercetatorul.
Gelul este compus din proteine din zer. In tractul gastro-intestinal, acesta transforma alcoolul in acid acetic fara a produce subproduse daunatoare pentru organism.
Cercetatorii au in vedere, de asemenea, utilizarea gelului intr-un context recreativ, a precizat Mezzenga. De exemplu, ar putea fi folosit pentru a conduce in siguranta pana acasa dupa cateva pahare. Cu toate acestea, mai sunt necesare o serie de teste clinice inainte de a fi autorizat pentru uz uman.
Cancelarul german Olaf Scholz l-a indemnat vineri, in cadrul unei conversatii directe, pe presedintele rus…
Manifestantii opozitiei din Abhazia au ocupat vineri principalele cladiri guvernamentale ale acestei republici separatiste georgiene…
Preturile de referinta la gaze naturale pe piata din Europa au crescut vineri, dupa ce…
Presedintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidentiale, a afirmat vineri ca omul de afaceri…
Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat vineri ca, in situatia in care referendumul pe Bucuresti…
Reteaua sociala americana Bluesky, care se doreste a fi o alternativa la X, a anuntat…