Starea unora din cei 10 pacienti aflati in stare grava la Spitalul de Arsi s-a degradat, acesta fiind un semn de prognostic „prost”, a declarat sambata purtatorul de cuvant al unitatii medicale Adrian Stanculea.
„Pentru cei 10 pacienti in stare grava nu este nicio schimbare in bine din pacate, unii s-au degradat necesitand suport vaso-presor. Acesta este un semn de prognostic prost. Una dintre persoane este in continuare neidentificata. Cei patru in stare grava nu sunt intubati, sunt constienti, mananca, beau, vorbim cu ei. Starea critica inseamna ca pot deceda in orice moment. Este extrem de grava, prognosticul este extrem de grav. (…) Starea critica poate sa dureze mult, depinde foarte mult de fiecare pacient in parte. Pentru cei aflati in ATI lucrurile nu sunt favorabile, pentru ceilalti sunt stabile. (…) Un pacient cu arsuri pe 20% din suprafata corpului starea sa este mai severa decat unul cu 70% din cauza modului in care actioneaza la agresiune”, a explicat medicul.
Referindu-se la ceilalti 13 pacienti care dimineata se aflau intr-o stare mai buna, Stanculea a afirmat ca starea acestora este in continuare buna.
In ceea ce priveste operatiile cu excizie, grefare si punere de piele, purtatorul de cuvant a spus ca medici chirurgi plasticieni vor decide de luni ce interventii sunt necesare.
„Cand leziunile se vor stabiliza pentru cei care au arsuri mai mici, cand se va sti exact necesarul de piele si gradul de diferentiere al arsurilor”, a aratat medicul.
El a spus ca unitatea medicala nu are nevoie de ajutor in acest moment.
„Momentan nu avem nevoie de niciun ajutor. Tin sa multumesc tuturor persoanelor care ne-au oferit ajutorul, ne-au si ajutat, putem sa apelam oricand cu aparatura, mai ales voluntarilor care au venit. O gramada de studenti au venit peste noapte si in timpul zilei, asistente de la alte spitale. Lucrurile ne-au fost usurate in principal de voluntariatul acestor oameni. (…) Sectia de Terapie Intensiva este plina. Nu, momentan nu putem primi din alta parte alte persoane”, a mai spus Stanculea.
Potrivit lui Adrian Stanculea, 20-30 de medici au venit la unitatea medicala pentru a interveni in cazul ranitilor.
„Au venit aproape toti medicii din spital pentru aceste cazuri, 20-30 de chirurgi. Au fost colegi de-ai nostri la alte unitati medicale ca sa evalueze diferite cazuri. Aici este punctul zero si avem si cea mai multa experienta in tratarea arsurilor”, a mai afirmat medicul.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Oficiali polonezi se afla in vizita la Phenian pentru a restabili prezenta diplomatica permanenta a…
Intr-un interviu pentru Financial Times, noul director al British Museum, Nicholas Cullinan, a vorbit despre…
Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, sustine ca premierul Ciolacu minte in legatura documentul primit de la…
Pentru a atenua criza locuintelor, guvernul grec ia in considerare acordarea de stimulente suplimentare proprietarilor…
Presedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, consultari bilaterale cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz,…