Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat vineri noapte, dupa ora 22.00, ca a semnat protocolul cu Romprest in care operatorul de salubrizare accepta sa lucreze pentru jumatate din suma solicitata la inceputul anului.
„In urma cu cateva minute s-a semnat protocolul Primariei Sectorului 1 cu Compania Romprest. Operatorul de salubritate a acceptat toate conditiile noastre pentru care ne-am luptat in ultimele 10 luni. Fara frecvente fictive, fara facturi supraevaluate!
Vom avem un Sector curat. Am redus frecventele inexistente, banii economisiti se vor duce in investitii.
Suma pe care ne-am angajat sa o platim este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adica 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu aceasta suma ne vom incadra fara probleme in bugetul stabilit si votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile facute in starea de alerta cu societatea Rebu.
In spiritul transparentei va atasez protocolul”, a anuntat Armand.
Joi seara, Clotilde Armand arata intr-o scurta analiza ce diferente uriase sunt intre costurile salubrizarii stradale din Sectorul si cele din mai multe orase mari ale Romaniei. In Sectorul 1 s-a platit un pret de 26 de ori mai mare decat cel practicat de operatori din Iasi sau Galati.
„Am comparat costurile salubrizarii stradale din Sectorul 1 Bucuresti cu costurile la aceeasi categorie din alte orase similare din Romania ca sa vedeti dimensiunea jafului de la Sectorul 1 si sa intelegeti mai bine lupta noastra de pana acum.
Metodologie: In afara de sectorul 1 am identificat 29 de UAT-uri (municipii sau sectoare ale Bucurestului) cu peste 100.000 locuitori. Am solicitat in baza legii 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public sa ne fie comunicate cheltuielile cu salubrizarea in anul 2020. Pana la 23 august 2021 am primit raspuns de la 20 de municipii si 2 sectoare din Bucuresti cu o populatie totala de peste 5 milioane de locuitori. Am impartit sumele cheltuite in 2020 cu salubrizarea stradala de fiecare oras la numarul de locuitori la 01.01.2020.
Nota: Suma privind Sectorul 1 Bucuresti reprezinta totalul facturilor prezentate de operatorul de salubrizare in 2020 la categoria salubrizare stradala.
Rezultate: Suma medie anuala cheltuita de cele 22 UAT a fost in 2020 de 87 lei cu TVA pe cap de locuitor. Cel mai mic pret a fost platit la Iasi si Galati (30, respectiv 31 lei). Cele mai mari preturi (cu exceptia Sectorului 1) au fost la Sectorul 6 si la Targu Mures (247, respectiv 200 lei cu TVA pe cap de locuitor). Sectorul 1 a platit in 2020 pentru salubrizarea stradala suma de 797 lei cu TVA pe cap de locuitor, adica:
– de 9 ori mai mult decat media tarii,
– de 26 de ori mai mult ca la Iasi sau la Galati
– de peste 3 ori mai mult ca urmatorul clasat, Sectorul 6.
Remarca: O familie de 4 membri din Sectorul 1 care traieste din doua salarii minime pe economie a platit in 2020 (indirect, prin intermediul primariei de sector) 3188 lei, adica peste 10% din venituri, doar pentru salubrizarea stradala!
In cifre absolute, Sectorul 1 a primit in 2020 facturi de salubrizare stradala de peste 206 milioane lei cu TVA, mai mult decat suma totala platita la aceeasi categorie de municipiile Iasi, Galati, Satu-Mare, Turnu-Severin, Bacau, Vaslui, Brasov, Botosani, Timisoara, Cluj-Napoca, Sectorul 3, Baia-Mare, Sibiu si Pitesti impreuna!
Iata de ce este importanta lupta noastra, iata o lectie de matematica pentru cei din PSD si pentru televiziunile lor. Cifrele nu mint iar dimensiunea jafului se vede de pe Marte”, a scris Armand pe Facebook.
Clotilde Armand a confirmat joi dimineata ca Romprest s-a angajat in scris sa accepte pentru serviciile sale un pret la jumatatea celui cerut la inceputul anului. „A fost nevoie de 10 luni de zile de lupta, santaje si gunoi pe strazi, linsaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre”, subliniaza Armand.
„Compania de salubrizare a acceptat ieri (in scris) la Prefectura sa asigure serviciile din Sectorul 1 la jumatatea pretului solicitat la inceputul anului. Adica la un tarif de 10-12 milioane de lei pe luna, fata de 20 de milioane de lei, cat a cerut initial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de lupta, santaje si gunoi pe strazi, linsaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil si ignorant la nevoile cetatenilor care au fost furati ani de zile, de 10 luni sa inteleaga asta.
Banii recuperati si salvati vor fi investiti masiv in infrastructura, scoli si spitale. In comunitate. #Continuam #NiciUnPasInapoi”, a scris Armand pe Facebook.
Refuzul lui Clotilde Armand de a plati in continuare sumele uriase solicitate de Romprest a declansat un jihad mediatic din partea posturilor Antena 3 si Romania TV. PSD s-a alaturat imediat atacurilor iar in aceste momente strange semnaturi pentru demiterea primarului Sectorului 1.
Chiar in seara in care Romprest a acceptat sa lucreze la jumatate de pret, Ciolacu a sustinut ca primarul Clotilde Armand este „seful mafiei”.
Solicitat sa comenteze faptul ca Armand a fost in vizita la Directia Generala Anticoruptie, Ciolacu a sustinut ca se astepta ca aceasta sa fie retinuta. Armand a semnat recent un protocol cu DGA pentru a institui proceduri anticoruptie in cadrul Primariei Sector 1.
„N-au retinut-o? Fraudarea alegerilor este fapta penala. Am crezut ca s-a dus la DGA sa se predea. Ma asteptam de la DGA sa ne dea niste detalii.
Sub aceasta masca ca vrem fara penali, fura altii alegerile, nu se poate asa ceva. Am raspuns si de la Pro Romania, si de la PPUSL, si de la ALDE. Semnam cu totii un acord politic, saptamana aceasta, sa ne unim fortele pentru a strange semanturi. Daca justitia nu-si face datoria, nu-i cheama macar la audieri pe membrii familiei care mergeau prin cladire.
Am vazut toti la televizor un grup infractional organizat care au furat voturi, nu au furat portofele. Unul cu rucsacul, unul cu sacul. Nu are rost sa mai asteptam de la vreun magistrat o decizie.
Tu esti seful mafiei, tu declansezi o criza. Prefectul in loc sa aplice legea iti da stare de alerta, gunoaiele sunt pe strada, tot tu tipi cu mafia.
De la PMP nu am primit raspuns daca se alatura acestui demers de furat de voturi. Am vorbit cu domnul presedinte Diaconescu si astept raspuns daca se alatura acestui demers”, a declarat Ciolacu la Romania TV.
Liderul venezuelean Nicolas Maduro l-a numit pe presedintele rus Vladimir Putin o stea in politica…
Moneda iraniana a scazut miercuri la un minim istoric, in timp ce Donald Trump a…
Guvernul britanic a declarat joi ca a impus cel mai mare pachet de sanctiuni impotriva…
Trei tineri au fost retinuti in cazul masinilor vandalizate pe mai multe strazi din Suceava,…
Mai multi lideri MAGA s-au laudat ca pot admite in sfarsit ca Proiectul 2025 este…
Vineri, de Sfintii Mihail si Gavriil, aproape 1,5 milioane de romani isi celebreaza ziua onomastica,…