Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anuntat marti dimineata ca a trimis Corpul de Control la Centrul National de Invatamant Turistic (CNIT). CNIT care a cheltuit anul trecut aproape 4,7 milioane de lei pentru doar 20 de salarii.
„Nu mai trebuie sa acceptam sa-si bata cineva joc de banii contribuabililor. Acum cateva zile, Digi24 a reluat un reportaj care imi scapase. CNIT, o companie de stat din subordinea ministerului economiei, nu face nimic pe bani multi.
Compania exista de multi ani si ar trebui, in teorie, sa se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism, cursuri de turism de stat. Iata cam cum arata compania in cifre. Da, cititi bine. Zerourile sunt activitatea pentru ceea ce ar fi trebuit sa faca firma de stat.
In teorie, trebuia sa livreze cursuri. In realitate, din 2012 au organizat un total de 3 cursuri si au format un numar de 47 de persoane. Din 2012. Compania a avut 20 de posturi in 2019, majoritatea de conducere sau administrative. Salariul mediu din companie, un lucru foarte important, este de ~19.500 lei pe luna.
Daca ne uitam la cheltuielile de personal per individ format, in 2019 suma a fost de 155.570 lei per individ. O suma colosala. Evident, nicio companie privata nu si-ar permite asemenea costuri. Ar fi dat faliment demult, dar la stat exista intotdeauna un sac fara fund sau un activ de exploatat ca sa eviti falimentul, pe banii contribuabilului.
Ieri am trimis corpul de control acolo. Este inacceptabil. Facand asta, am aflat si ca aceasta companie a mai fost in vizorul corpului de control in 2015. Am cerut raportul de control si l-am facut public pe site-ul ministerului. Il puteti consulta aici: https://cutt.ly/Bja0Gad.
Proprietatea de stat duce la indolenta din partea administratorilor vremelnici. Nu au o viziune de termen lung pentru companii sau pentru proprietatile statului, iar bugetul pare un sac etern fara fund.
Nu mai bine lasam noi banii la oamenii care muncesc in tara asta? Decat sa tot acoperim gauri negre si sa lasam diverse grupuri sa paraziteze activele statului? De aceea trebuie sa reducem impozitarea muncii in Romania. Sa eliminam taxarea pe salariul minim, o masura care ar activa sute de mii de romani si ar scoate din saracie aproape imediat milioane. Din pacate, vom incepe abia din 2022, tot e ceva.
Nu scriu ca sa ma plang, dar nu voi face rabat de la a prezenta adevarul fix asa cum este el. Sunt foarte multe de facut in minister. Azi incep ziua a 7-a de ministeriat. Va voi tine la curent cu tot ce gasim si cum procedam pentru a depasi toate obstacolele”, a scris Nasui pe Facebook.
Moment cel putin ciudat la Antena 3, marti seara, in emisiunea lui Mihai Gadea. Liderul…
Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat marti seara,…
Activstii de mediu din provincia Trentino din nordul Italiei au inceput o campanie pentru a…
Doi membri ai echipajului unui zbor Wizz Air care a decolat de la Cluj Napoca…
Angajatii de la Arhivele Nationale din Bistrita-Nasaud au declansat o greva generala pe termen nelimitat,…
Daca America isi inceteaza sprijinul pentru Ucraina, Europa nu va putea sa-i ofere singura resursele…